Kaak- en gezichtspijn

(Orofaciale fysiotherapie)

De orofaciale fysiotherapeut is de specialist op het gebied van klachten aan kaak, aangezicht en hoofd. Deze vorm van fysiotherapie wordt vaak ‘kaakfysiotherapie’ genoemd.

Binnen Corpus Activum is Hedwig van der Meer de fysiotherapeut die gespecialiseerd is op dit gebied. Zij is naast orofaciaal fysiotherapeut tevens docente op de Hogeschool van Amsterdam en wetenschapper. Zij heeft op dit gebied als veel onderzoek gedaan en is spreker op diverse congressen over dit onderwerp. Op dit moment doet zij promotieonderzoek naar de relatie tussen kaak- en hoofdpijnklachten en zij heeft inmiddels internationaal gepubliceerd.

U kunt voor orofaciale fysiotherapie worden verwezen door huisarts, tandarts, orthodontist, kaakchirurg, tandartsgnatoloog, KNO-arts of een andere medisch specialist. Een verwijzing is echter niet noodzakelijk. Behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wij maken bij hoofdpijnklachten gebruik van de gecombineerde expertise die wij in huis hebben; bijvoorbeeld door het inschakelen van een manueel therapeut. Zo proberen we te komen tot de best mogelijke behandeling….één + één is vaak ‘drie’!

  Sinds 1 mei zijn wij op een veilige en verantwoorde manier weer open. Kijk hier voor meer informatie.