Kaak- en gezichtspijn

(Fysiotherapie bij kaakklachten)

Een fysiotherapeut met aanvullende opleidingen op het gebied van kaak- en hoofdpijn is in staat specifieke klachten in de kaakregio te behandelen. Denk aan problemen met knarsen en klemmen van de kaak.Deze vorm van fysiotherapie wordt vaak ‘kaakfysiotherapie’ genoemd.

Binnen Corpus Activum is Hedwig van der Meer de fysiotherapeut die gespecialiseerd is op dit gebied. Zij is naast orofaciaal fysiotherapeut tevens docente op de Hogeschool van Amsterdam en wetenschapper. Zij heeft op dit gebied als veel onderzoek gedaan en is spreker op diverse congressen over dit onderwerp. Op dit moment doet zij promotieonderzoek naar de relatie tussen kaak- en hoofdpijnklachten en zij heeft inmiddels internationaal gepubliceerd.

NB Per 1 oktober 2020 zal Hedwig haar werkzaamheden als behandelaar bij Corpus Activum afbouwen. Zij blijft echter wel aan ons verbonden als adviseur voor dit soort trajecten. 

U kunt voor kaakfysiotherapie worden verwezen door huisarts, tandarts, orthodontist, kaakchirurg, tandartsgnatoloog, KNO-arts of een andere medisch specialist. Een verwijzing is echter niet noodzakelijk. Behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wij maken bij hoofdpijnklachten gebruik van de gecombineerde expertise die wij in huis hebben; bijvoorbeeld door het inschakelen van een manueel therapeut. Zo proberen we te komen tot de best mogelijke behandeling….één + één is vaak ‘drie’!

  Wij zijn op een veilige en verantwoorde manier open. Kijk hier voor meer informatie.