Mandy van Seventer

Onze jongste medewerker is Mandy van Seventer, net 25 lentes jong. Zij is algemeen fysiotherapeut, afgestudeerd in februari 2017 aan de Hogeschool Rotterdam. Na een laatste stage van 15 weken in 2015 is ze blijven hangen, eerst als assistent fysiotherapeut en na haar afstuderen als waarnemer. Daarna was de reislust niet meer te bedwingen en is ze 5 maanden op reis gegaan. Niet alleen voor de fun, maar ook om zichzelf te ontwikkelen. Dat ontwikkelen doet ze ook in haar werk, Mandy heeft in 2018 een cursus COPD en astma gevolgd en in 2019 de cursus Hartfalen en beiden met goed resultaat doorlopen. Haar specialismen zijn dan ook fysiotherapie bij COPD/astma en Hartfalen.

De werkweek bestaat voor haar voornamelijk uit het behandelen van patiënten met bovengenoemde klachten, natuurlijk het overleg met de collega’s en het op de hoogte houden van de specialist inzake de patiënt. Mandy blijft op de hoogte van wijzigingen en vernieuwingen door het volgen van cursussen, het lezen van artikelen en nieuwe richtlijnen.

Het plezier in het werk haalt zij vooral uit het zien van de vreugde bij patiënten als de klachten verminderen. Of als er, bij patiënten met chronische klachten,  een kleine verbetering behaald wordt wat soms een hele prestatie kan zijn. 

Mandy geeft aan dat het een uitdaging kan zijn om, door de specialisaties hart en long, adequaat naar lichamelijke klachten te luisteren. Zo is het belangrijk om klinisch te kunnen redeneren of er sprake is van klachten door medicatie, achteruitgang, of mogelijk een ernstiger onderliggend iets.

Mandy: “Bij Corpus Activum focussen we ons voornamelijk op de actieve revalidatie. Hierbij kijken wij dus niet alleen naar de huidige klacht, maar ook hoe de klachten in de toekomst mogelijk kunnen worden voorkomen. Daarnaast is er een ontspannen sfeer, waardoor iedereen zichzelf kan zijn. Ook voor de moeilijke momenten staan wij paraat. Verder zijn er veel specialistische fysiotherapeuten aanwezig en zorgen wij dat wij goed samenwerken, zodat patiënten de beste behandeling krijgen die zij verdienen. Wij zijn gewoon de leukste, gezelligste praktijk, grapjes maken is bij ons geen uitzondering.”

  Wij zijn op een veilige en verantwoorde manier open. Kijk hier voor meer informatie.