Nek- en rugklachten

Nek- en rugpijn komen veel voor; geschat wordt dat 60 tot 90 procent van de Nederlandse bevolking te maken krijgt met klachten aan rug en/of nek.

Gelukkig zijn deze in de meeste gevallen niet ernstig, kennen de klachten een gunstig beloop en verdwijnen ze vanzelf. Toch kunnen de klachten uiterst pijnlijk en zeker ook hinderlijk zijn en kunnen ze leiden tot uitval in werk of sport.

Bij Corpus Activum zijn Patrick Pasman en Martine Heetman als manueel therapeuten de specialisten op het gebied van nek en rug. De manueel therapeut werkt vanwege zijn specifieke kennis en vaardigheden vooral aan klachten aan de wervelkolom en klachten die daarmee samenhangen, denk aan verminderde bewegelijkheid van nek, schouder of en lage rug, of hoofdpijn.

Naast manuele therapie, maken wij ook gebruik van fasciatherapie (behandeling van het bindweefsel) en oefentherapie.

 

Onze werkwijze

  • Intake; we bespreken uw klachten, voeren diverse tests uit en kijken of er een indicatie is voor manuele therapie;
  • Behandeling; door lokale behandeling (manuele therapie of fasciatherapie), oefentherapie en advies;
  • Evaluatie; we bespreken de voortgang en geven advies en oefeningen. Bij goed resultaat sluiten we de behandeling af en bespreken we de nazorg

Onze manueel therapeuten zijn opgeleid op Masterniveau en houden continue hun kennis up to date. Zij maken, naast reguliere manueel therapie, gebruik van aanvullende methoden zoals Mulligan of Fasciatherapie.

Bij ons werken de manueel therapeuten nauw samen met o.a. de sportfysiotherapeuten. Zo zorgen wij voor een behandeling op maat!

Manuele Therapie wordt, evenals reguliere fysiotherapie, vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Houdt u rekening met een eigen bijdrage indien de behandeling niet volledig door uw verzekeraar wordt vergoed.