Schouderpijn

Problemen aan de schouder zijn een veelvoorkomend probleem, zowel bij sporters als bij niet sporters. De schouder is een uiterst complex gewricht; enerzijds is het gewricht erg bewegelijk, anderzijds is stabiliteit erg belangrijk. Dit is nogal eens een lastig evenwicht, wat kan leiden tot klachten en pijn aan de schouder.

Deze klachten kunnen forse beperkingen in hobby, werk of sport met zich meebrengen.

Klachten aan de schouder kunnen we als volgt indelen:

  • Klachten aan structuren als spieren, pezen of slijmbeurs;
  • Klachten aan het gewricht – verminderde bewegelijkheid;
  • Klachten door juist te veel bewegelijkheid: instabiliteit;
  • Klachten na een operatie;
  • Klachten door problemen elders in de keten (zoals nek of rug)

Het is van groot belang zo gericht mogelijk te kijken naar de oorzaak van de klachten, om zo een behandelplan op maat te kunnen opstellen.

 

Onze aanpak is als volgt:

  • De intake, waarbij we de functie van de schouder zo goed mogelijk in kaart brengen, eventueel aanvullend onderzoek inzetten en zo nodig samenwerken met collega’s
  • De behandel- of revalidatiefase; waarbij we samen werken aan jouw doelen. Behandeling samen met een collega, zo nodig en ondersteund door een online oefenschema
  • Het evalueren en afsluiten van de behandeling, waarbij we afspraken maken over het vervolg en nazorg

Binnen Corpus Activum hebben we ruime ervaring met het behandelen van schouderklachten. Door een uitstekende interne samenwerking streven we naar de juiste behandelaar voor je klachten. Denk daarbij aan behandeling door een manueel therapeut bij een oorzaak in nek of rug, of behandeling door onze psychosomatisch fysiotherapeut bij aanhoudende spanningsklachten.

Kevin Evers is onze sportfysiotherapeut en specialist in het behandelen van schouderklachten. Hij neemt deel aan het Schoudernetwerk, een regionaal netwerk van fysiotherapeuten en orthopeden, waarin kennis over dit gewricht wordt gedeeld.

Wij hebben korte lijnen met verwijzers in de regio, waaronder orthopeden. Naast reguliere test- en behandelmogelijkheden kunnen we ook gebruik maken van ondersteunend onderzoek met echo.

Heb je vragen of wil je advies over je schouderklachten? Neem dan nu contact met ons op.