Nieuwe knie of heup

Operaties aan knie of heup zullen de komende jaren naar verwachting verder toenemen; ruim 15.000 nieuwe knieën en meer dan 20.000 nieuwe heupen per jaar moeten de vergrijzende bevolking op de been houden.

De afgelopen jaren zien we dat de technieken van deze operaties zijn verbeterd, de ligduur in het ziekenhuis korter is geworden en dat mensen na de operatie vaak sneller weer in beweging moeten komen.

Bewezen is dat het snel in beweging komen na operatie beter is voor het herstel en het de kans op complicaties verkleint. Fysiotherapie kan er voor zorgen dat u sneller en verantwoord weer ‘op de been’ bent.

 

Onze behandeling ziet er als volgt uit:

  • De intake, waarbij we de functie van knie of heup zo goed mogelijk in kaart brengen. We bespreken uw doelen en nemen de eerste stappen in de revalidatie. Deze intake vindt, indien nodig, eventueel aan huis plaats;
  • De behandel- of revalidatiefase; waarbij we samen werken aan uw doelen. Behandeling kan, indien nodig, thuis plaats vinden, op de praktijk en/of ondersteund door een online oefenschema;
  • Het evalueren en afsluiten van de behandeling, waarbij we afspraken maken over het vervolg en nazorg. Zijn uw doelen behaald?

Uiteraard hebben we tijdens de behandeling contact met uw specialist. In de regio hebben we samenwerkingsafspraken gemaakt over het protocol en de terugkoppeling. Zo werken we samen aan uw herstel!

Heeft u vragen of wilt u advies? Neem dan nu contact met ons op.