donderdag 12 oktober 2023

Het verhaal van Yorick van Meerten

VKB reconstructie (voorste kruisband)

Yorick, een achttienjarige fervent voetballer, scheurde in oktober 2019 zijn voorste kruisband tijdens voetbal. Hij had al meerder blessures gehad, waarvoor hij ook al bij Corpus Activum had gerevalideerd, maar hij wist dat dit iets langer ging duren. Door drukte bij de orthopeed, vocht in de knie en omdat hij voor de operatie nog opgetraind moest worden, werd de operatie wat later, op 14 januari 2020, uitgevoerd.

“Ik werd op 14 januari geopereerd en 17 januari had ik de eerste fysiotherapie afspraak na de operatie. De eerste paar weken kwam ik wel 4 x in de week. En toen kwam Corona. Eerst had ik online-afspraken en trainingsschema’s om thuis aan de slag te gaan. Maar dat was moeilijk en de juiste training kon ik niet thuis doen, dus werd er besloten dat ik in ieder geval 2 x per week naar de praktijk moest komen, daar is de apparatuur aanwezig om goed te kunnen revalideren. Daarnaast deed ik dan oefeningen thuis.”

Dit hele traject gebeurt bij Corpus Activum volgens een protocol wat is opgesteld in nauwe samenwerking met de orthopeden van wat nu het Reinier Haga Orthopedisch Centrum heet.

Zie ook: https://corpusactivum.nl/revalidatie/voorste-kruisband/.

Het revalidatietraject van Yorick heeft wat langer geduurd dan normaal. Hij had de pech dat hij net op een belangrijk punt van zijn revalidatie moest stoppen door de lockdown. En het strekken van zijn been ging moeizaam, waarschijnlijk door littekenweefsel.

Op de vraag waarom dan bij Corpus Activum antwoordde hij: ”ik ben hier al eerder geweest voor andere blessures en het revalideren daarvan ging heel goed. Wat ik heel belangrijk vind is dat ik constant gemotiveerd word door de fysiotherapeuten en dat de sfeer heel fijn is! Tijdens de oefeningen staat er altijd een therapeut bij om de kijken of het goed gaat. Alles wordt goed uitgelegd en ondanks dat er flink wat gelachen wordt, blijft de begeleiding altijd professioneel. Ik heb ook zeer regelmatig testen op de computer moeten invullen over de voortgang. Dat is leuk want dan zie je ook echt je vooruitgang.

"Ik zou heel graag weer willen voetballen.” Of dat verstandig is, is nog maar de vraag 😉