Dirk Doop

Mijn naam is Dirk Doop, ik ben algemeen fysiotherapeut en psychosomatisch fysiotherapeut. Geboren en getogen in Gouda, waar ik trainer/coach ben bij Hockeyclub GMHC.

In 2014 ben ik afgestudeerd en sinds die tijd werk ik bij Corpus Activum. In 2018 ben ik begonnen met de masteropleiding Psychosomatische Fysiotherapie en heb deze in de zomer van 2021 afgerond.

Mijn specialisaties zijn:

  • Psychosomatiek, daaronder vallen de volgende klachten: chronische pijn/vermoeidheid, stress gerelateerde klachten, burn-out, depressie en SOLK (Somatisch Onverklaarbare Lichamelijke Klachten)
  • Perifeer Arterieel Vaatlijden / claudicatio intermittens – tevens lid van Chronisch ZorgNet
  • Hartrevalidatie
  • COPD

Binnen mijn specialisme kijk ik breder dan alleen de fysieke klacht, de persoon is minstens zo belangrijk.

Ik ben geïnteresseerd in de behandeling van (chronische) (pijn)-klachten die onder andere met stress te maken hebben en in het behandelen van onbegrepen lichamelijke klachten. De samenhang tussen lichamelijke klachten en psychische overbelasting is vaak niet helemaal duidelijk.

Zo kunnen psychosomatische klachten zich uiten in vermoeidheid of onbegrepen pijnklachten, duizeligheid en hoofdpijn, maar ook in spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, hartkloppingen of druk op de borst.

Tijdens de behandeling probeer ik aandacht te besteden aan pijneducatie of uitleg over de invloed van stressoren, zodat mensen begrijpen wat er in hun lichaam gebeurt.

Daarnaast begeleid ik stagiaires, daarbij heb ik contact met de fysiotherapie opleidingen en houd ik mij bezig met patiënten overleg met collega’s of verwijzers. 

Om up-to-date te blijven in mijn vakgebied heb ik 4 keer per jaar een avond met een intervisiegroep waarin we zowel casuïstiek als recente inzichten op diagnostisch en behandelgebied (literatuur) bespreken.

Ook volg ik cursussen gericht op peri-arterieel vaatlijden/hartrevalidatie/COPD en vanuit Chronisch ZorgNet ga ik elke 2 jaar naar een landelijk congres over de meest recente inzichten op dit gebied.

Ik haal het meeste plezier uit mijn werk als ik samen met de patiënt zijn of haar ‘gezondheidsprobleem’ in kaart breng, je kunt het zien als een soort puzzel die we samen in elkaar proberen te zetten. Het ontbrekende puzzelstukje vinden, geeft dan veel voldoening voor zowel mij als de patiënt. Dit is tevens de grootste, maar ook de leukste uitdaging in mijn werk.

Ik werk met veel plezier bij Corpus Activum. Het is een praktijk met een goede mix tussen kwaliteit en plezier/humor, waardoor mensen hier kunnen revalideren/bewegen op een goede manier, maar met een glimlach!

De vele disciplines die we hebben, zorgen ervoor dat we iedereen de therapie die nodig is kunnen bieden. De grote oefenzaal zorgt voor veel contact met de collega’s, dit zorgt voor een effectieve en goede samenwerking.

BIG-registratie:19919551604