Monique Bouwhuis

Monique Bouwhuis geeft sinds 2008 lessen in Balans in Beweging bij Corpus Activum. Op dinsdag- en donderdagavond en zaterdagochtend.

Zij is bij ons terecht gekomen door een keer een les Body Balance te volgen. Body Balance is een groepsles waarin elementen uit TaiChi, Yoga en Pilates worden gebruikt . Dit beviel haar zo goed dat zij (op ons verzoek) haar diploma heeft gehaald.

Monique is meteen les gaan geven bij Corpus Activum, aanvankelijk één avond in de week en dat is langzamerhand uitgebreid naar 3 keer per week. Inmiddels maakt zij al jaren haar eigen lessen! Het voordeel daarvan is dat zij het programma kan aanpassen aan de groep(en).

Muziek op maat

Enkele keren per jaar staat ze voor de uitdaging muziek te vinden die past bij het soort oefening: voor een balansoefening moet de muziek bijvoorbeeld heel rustig zijn en voor een buikspieroefening juist vrolijk en wat sneller. Ervoor zorgen dat alle oefeningen qua timing kloppen, vindt ze een uitdaging.

Ze wordt blij als de deelnemers aangeven dat hun balans door haar lessen verbeterd is, dat ze de soepele spieren missen als ze een (paar) keer niet geweest zijn of dat ze het een fijn programma vinden. Daar doet ze het tenslotte voor!

Sociaal

Ze geniet ook van het sociale aspect. Ze probeert met iedereen voor of na de les een praatje te maken. Eén van haar deelnemers heeft eens gezegd: echte aandacht maakt alles mooier, dus… En een grapje tussendoor moet ook kunnen, de lachspieren moeten tenslotte ook getraind worden.

De collega’s bij Corpus Activum zijn altijd in voor een geintje maar nemen hun werk heel serieus. Ze vindt het fijn dat ze bij het team hoort ook al is ze er maar een paar uur per week.