Pascal Matla

Pascal Matla is medeoprichter van de maatschap Corpus Activum, opgericht in 2006. Hij is Sportfysiotherapeut maar zijn aandachtsgebieden zijn ook longrevalidatie en arbeid en gezondheid.

Pascal heeft jarenlang op hoog niveau racquetball gespeeld, hij is meervoudig Nederlands kampioen in zowel enkel- als dubbelspel!!

Nadat hij is afgestudeerd in 1998 heeft hij diverse opleidingen gedaan, waaronder sportfysiotherapie bij het IAS(International Academy for Sportscience). In 2016 heeft hij zijn Master Sportfysiotherapie behaald. 

Pascal heeft sportfysiotherapie en revalidatie als specialisme en in het bijzonder knie- en enkelletsel. Longrevalidatie (begeleiding bij bijv. COPD en Astma) is al vanaf het begin van zijn loopbaan een aandachtsgebied, daarnaast specialiseert hij zich steeds meer in Arbeid en Gezondheid.

Voor onze TIGRA dienstverlening onderhoudt hij de contacten met bedrijfsartsen, casemanagers en leidinggevenden. Een volle, maar lekker afwisselende werkweek.

Pascal blijft up to date door veel te overleggen met de collega’s en gebruik te maken van elkaars expertise. Uiteraard volgt hij regelmatig diverse cursussen en nascholingen.

Het meeste plezier komt voor Pascal uit de afwisseling in zijn werk; zowel behandelen als coachen, als overleggen met verwijzers. Of met een bedrijf meedenken over de inzetbaarheid van haar medewerkers!

Uiteraard is ieder mens anders, maar werkt iedereen naar een voor hem of haar belangrijk doel. De sporter die weer op het veld wil staan, de medewerker die graag aan het werk wil of de longpatiënt die keihard traint om zelf weer een boodschapje te kunnen doen.

Het runnen van een praktijk en het begeleiden van patiënten geeft al heel wat uitdagingen.

Bijvoorbeeld veranderende eisen en regelgeving van overheid en zorgverzekeraar. Het kan soms frustrerend zijn om te zien dat een patiënt wel bepaalde zorg nodig heeft, maar dat dat niet altijd vergoed wordt of gerealiseerd kan worden.

Wij onderscheiden ons van andere praktijken doordat wij veel gebruik van elkaars expertise en ons sterk maken om altijd met een oplossing te komen voor de patiënt. Hoe gaaf is het dat je bij een patiënt een manueel therapeut kan laten meedenken of door een collega een behandeling Dry Neelding kan toevoegen! Of dat wij zelfs op de werkplek komen kijken!

Pascal is trots op waar het team van Corpus Activum nu staat. Altijd in ontwikkeling, diverse specialisten aan boord en altijd in een fijne laagdrempelige sfeer.

BIG-registratie: 39048885404