Fysiotraining

Corpus Activum biedt ook Fysiotraining aan. Dit is gerichte training onder professionele begeleiding van (sport-) fysiotherapeuten.

Deze training is o.a. voor mensen die:

  • Een gedegen begeleiding wensen of nodig hebben bij hun training
  • De drempel naar een fitnesscentrum te groot vinden
  • Een huiswerk oefenprogramma niet altijd vol kunnen houden
  • Al langere tijd niet hebben gesport en dit verantwoord willen opbouwen voordat ze zelfstandig gaan trainen of sporten;
  • Voor hun eigen sport ondersteunende kracht- of conditietraining nodig hebben
  • Om andere redenen de behoefte hebben aan goede begeleiding van ervaren fysiotherapeuten, met zowel kennis van training als van medische zaken

Voordat u start met training vindt er eerst een intake plaats door de sportfysiotherapeut. Hierin worden eventuele risicofactoren in kaart gebracht, worden uw doelstellingen besproken en worden enkele metingen uitgevoerd.

Aangezien het van groot belang is eventuele risicofactoren goed in kaart te brengen, om zo verantwoord en veilig trainen mogelijk te maken, is het ondergaan van deze intake verplicht.

Indien noodzakelijk kunnen we naar aanleiding van de intake contact opnemen met uw huisarts; uiteraard na overleg met u.

De trainingen vinden plaats op afspraak, zodat u verzekerd bent van onze begeleiding, daarnaast heeft u zo de (soms noodzakelijke) “stok achter de deur”. Afspraken kunt u per keer, of voor langere periode maken, uiteraard is het aanpassen of veranderen van afspraken mogelijk.

Tijdens de training, die één uur duurt, heeft u een individueel schema, dat in samenspraak met u wordt opgesteld.

Deze training kan niet worden gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar.

Kijk voor onze tijden en tarieven op: https://corpusactivum.nl/informatie/tarieven/

Heeft u nog vragen, neem gerust contact met ons op!