Herstel na Corona

Het Coronavirus heeft natuurlijk een enorme invloed op onze samenleving. Ons hele leven staat op zijn kop. Voor mensen die Corona hebben doorgemaakt is dit natuurlijk nog meer het geval. Wij weten inmiddels dat dit herstel een lange weg kent. Gelukkig kan fysiotherapie daar een belangrijke bijdrage in leveren.

Mensen die het Coronavirus hebben doorgemaakt kampen vaak met klachten als conditieverlies, vermoeidheid, verlies van spiermassa maar soms ook psychische klachten. Het is voor ons zaak om dit bij de intake zo goed mogelijk in kaart te brengen.

Onze aanpak is als volgt:

  • De intake, waarbij we uw gezondheidssituatie in kaart brengen en ook bepalen of er andere zorg nodig is (denk aan dietiste, ergotherapeute of psycholoog);
  • We bespreken samen uw doelen;
  • Het opstarten van een oefenprogramma, waarbij we in kleine stapjes werken aan conditie en spierkracht;
  • Zo mogelijk evalueren wij de voortgang met testen;
  • Uiteraard zorgen wij voor terugkoppeling naar uw verwijzer en overleggen we met andere zorgverleners.

Onze fysiotherapeuten hebben jarenlange ervaring in het revalideren van mensen met een longaandoening. Wij nemen deel aan ‘de werkgroep longziekten’ met diverse artsen en specialisten in de regio.

Pascal Matla is op dit gebied ons aanspreekpunt. Hij heeft de opleidingen voor de revalidatie van Corona patiënten gevolgd. Daarnaast houdt Pascal zich bezig met het opzetten van het netwerk voor Corona patiënten in de regio en onderhoudt de contacten met artsen en andere zorgverleners. Ook de inzet van psychosomatische fysiotherapie (onze collega Dirk Doop) kan een toegevoegde waarde hebben in uw revalidatie.

Heeft u vragen of wilt u advies? Neem gerust contact met ons op.

Bekijk hier de vergoedingsvoorwaarden.