Sporters

Mogelijkheden voor (top-) sporters

Inleiding

De fysiotherapeuten van het team Corpus Activum hebben allen een voorliefde voor sport. Dit uit zich in de aanvullende specialisatie tot Sportfysiotherapeut en de actieve deelname op sportgebied, enkelen zelfs als topsporter.

Een sportfysiotherapeut heeft een belangrijke rol in de behandeling van sportblessures, maar is ook opgeleid in het geven van advies, informatie en ter preventie van sportblessures; voor zowel beginnende sporters als topsporters.

Voor een sportfysiotherapeutisch consult of behandeling is geen verwijzing van de arts noodzakelijk. Aangezien wij een goede communicatie met arts of verwijzer van groot belang vinden, zal tijdens de behandeling terugkoppeling naar uw (huis-) arts plaatsvinden (uiteraard na uw toestemming).

Vergoeding van een sportfysiotherapeutisch consult of behandeling vindt plaats vanuit uw aanvullende verzekering.

Training, preventie en advies

Binnen Corpus Activum biedt tevens gerichte training of advies aan beginnende sporters en topsporters. Dit kan bestaan uit gerichte conditietraining, krachttraining, testen en meten of advies.

Corpus Activum beschikt over een goed ingerichte krachtruimte met mogelijkheden voor zowel kracht- als explosieve trainingsvormen en beschikt over diverse instrumenten om gericht kracht en explosiviteit te meten.

Mogelijkheden voor sportteams en -verenigingen

Corpus Activum biedt aan sportteams en – verenigingen diverse mogelijkheden om zowel het prestatieniveau van de teams te verhogen of het risico op blessures te verkleinen. Te denken valt aan:

  • Cursussen en workshops voor trainers
  • Trainingen voor teams op gebied van core stability, krachttraining of snelheid
  • Periodiek testen en meten

Voor meer informatie of een prijsopgave, kunt u contact met ons opnemen.